Vitaliteitscoaching

Ven Vitaal is ontstaan vanuit mijn passie om niet stil te blijven staan. Letterlijk en figuurlijk in beweging komen…

Goede gezondheid is ons kostbaarste bezit en in de meeste gevallen voelt het als een vanzelfsprekend iets. Vaak denken we pas na over onze gezondheid als we klachten krijgen. Ken je dat gevoel?

Heb je het gevoel dat je ’s avonds niet van de bank af komt?
Zit je niet meer lekker in je vel?
Slaap je slecht?
Lukt het niet om af te vallen?
Zit je ergens mee en ben je op zoek naar een luisterend oor?
Voel je spanning in je lijf, hoofdpijn, vastzittende schouders?

Als vitaliteitscoach heb ik een integrale (holistische) kijk op balans en vitaliteit. Dat houdt in dat ik uitga van ‘de menselijke machine’ als één geheel. Het 'een' is nu eenmaal niet los te koppelen van het 'andere'… alles is met elkaar verbonden.

Het balansmodel waarmee ik werk richt zich op 5 vlakken:
IQ         Hoe je denkt en doet, je gedachten en overtuigingen, je gedrag.
EQ        Hoe ga je om met emoties,  je gevoel, vertrouwen, je verbinding met anderen.
FQ        Hoe is je lichamelijke energie, voeding, beweging, ontspanning, slaappatroon.
PQ        Hoe ga je om met je eigen verantwoordelijkheid, je prioriteiten, keuzes maken.
SQ        Wie ben jij, wat vind jij belangrijk, waar word je blij van?


Onbalans:

Wanneer er een onbalans op één of meerdere vlakken is dan zal dit ook zijn uitwerking hebben op andere gebieden. Klachten uiten zich vaak als eerste op fysiek vlak; je voelt je bijvoorbeeld moe of futloos. Of je ervaart spanningsklachten zoals hoofdpijn, pijnlijke spieren of buikpijn. Eigenlijk geeft je lichaam alleen maar aan: "Stop, luister naar wat ik je te vertellen heb." Negeer deze signalen niet. Je lichaam geeft ze niet voor niets.

Waar de oorzaak ligt is voor jezelf soms moeilijk te ontdekken en vaak raak je in een vicieuze cirkel. Om deze cirkel te doorbreken kan ik je helpen.

Tijd voor actie en mijn werkwijze:

Coaching is erg persoonlijk en daarom vind ik het belangrijk dat we een klik hebben. Ik bied altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 30 minuten aan. Als de wederzijdse klik er is dan kunnen we samen aan de slag.

Mijn coaching begint bij stilstaan en kijken wat er speelt. Soms is het nodig eerst rust in je hoofd te krijgen om van daaruit meer verbinding met je lijf te voelen. Je krijgt inzicht in bepaalde gewoontes en patronen die je hebt ontwikkeld. In alle rust leer je om naar jezelf te kijken, werk je aan jouw doelen en motiveer, confronteer en stimuleer ik je waar nodig.

Regelmatig neem ik je mee de natuur in zodat je helemaal tot jezelf kan komen. Daarnaast gebruik ik verschillende oefeningen en methodieken. Wil jij ontdekken wat jij zelf kunt doen om het leven te gaan leiden dat jij wilt? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Het is nooit te laat om in beweging te komen!